Novinky.cz
Internet
Č t v r t e k
14.prosince 2000, 13:15
Publikováno dne:
15.4.1999

Klikněte sem pro více informací...
Váš soukromý e-mail!

na Obsah
Zpravodajství
Kurzy, burza
Počasí
T E L E V I Z E
Politika
Internet
Počítače a technika
Sport
S T Y L
Kultura
Boulevard
Lidé, vztahy, sex
Comics
Vaše názory
Archiv



ASCII   MAC   WIN

REKLAMA
Novinky.cz na Palm Pilotech a Windows CE

Webové sladkosti: Chlast slast

V minulém díle Webových sladkostí jsem povídáním o koktejlových stránkách nakousla téma, kterým se budeme zabývat dnes. Ano, jedná se o dobré pití, bumbání, sosání, pošušňáníčko - prostě vybrané alkoholické nápoje a jim věnované stránky, které se nacházejí na českém webu.

Gin

www.archa.cz/tom/main-koktejly.htm

Pominu-li víno, já osobně mám nejraději GIN.
Tak těmito slovy začíná Tomova stránka věnovaná ginu. A musím se přiznat, že s druhou polovinou věty nemůžu nesouhlasit. Ale musí to být gin dobrý, žádný chuťový plagiát, jakým je většina českých verzí tohoto božského nápoje.

Tomova ginová stránka zaujme na první pohled (to prostě nemůžete přehlédnout ;) originálním zeleno-černým designem. Na druhý pohled zaujme přehledně uspořádanými a čtivě podanými informacemi.
[Obr: gin.gif (6410 Bytes)]
Hned na vršku stránky na vás přívětivě pokukují tři slavné ginové lahvinky: Beefeater, Gordon's a Tanqueray. Po nich následuje krátké povídání o historii, složení a typech ginu. Stejně jako "třináctý karlovarský pramen", i gin původně sloužil jako lék na posílení zažívání. Velkou popularitu si získal v Indii, kde ho angličtí vojáci míchali s tonikem, který je svým obsahem chininu chránil před malárií. Na stránce je pro vás připraven i rozsáhlý receptář receptů na koktejly, které obsahují gin. Na závěr špatná zpráva - recepty jsou pouze v angličtině.

Whisky

freeweb.coco.cz/pkomarek/whisky.html

Whisky stránky se vyznačují jednoduchou úpravou a jejich autor nezměrným optimismem týkajícím se českých internetových linek (jak jinak si vysvětlit sice pěkné, ale velké obrázky v počtu 14 ks na stránku ;).
[Obr: whisky.gif (6999 Bytes)]
Stránky přinášejí informace o historii výroby whisky, která je mimochodem zajímavější, než byste si mohli myslet, popis výroby této ozdoby lepších restauračních zařízení, povídání o mistrech míchačích, seznámení s několika desítkami nejznámějších značek (uvidíte, že vás z toho barvitého líčení chutí a vůní začne mlsná slina táhnout k nejbližšímu baru ;) a samozřejmě odkazy na jiné, jménem whisky spřízněné www stránky.

Mimochodem, víte, co o whisky prohlásil slavný skotský spisovatel Walter Scott? Kdybychom přesně zjistili, jakou dávku whisky máme každodenně pít - a kdybychom ji také skutečně pili -, jsem přesvědčen, že bychom žili věčně a že by se svět obešel bez lékařů a hřbitovů. A distributoři léčiv by mohli tak akorát louskat cvrčky :-)

Rx Bourbon

http://www.rxbourbon.cz/

Název Rx Bourbon vzniknul v Americe, v době nechvalně proslulé prohibice. Jen několik palíren, mimo jiné i palírna Cascade, dostalo povolení nadále pálit zlatavý mok, který byl ovšem k mání pouze na lékařský předpis. A lidé (hlavně muži, pochopitelně ;) byli ochotní udělat všechno možné, aby magický cár papíru začínající latinským symbolem Rx. získali.
[Obr: bourbon.gif (8478 Bytes)]
A tak brzy svůj oblíbený "lék" přejmenovali na Rx Bourbon. Na stránkách věnovaných tomuto nápoji se mimo podrobnější rozbor jeho historie dočtete popis technologie výroby (člověk se občas diví, co ve výsledku pije ;) a závazné normy pro složení bourbonu. Zvídavé očko internetového surfaře jistě zaujmou videoukázky s reklamami na Rx Bourbon nebo tapety pro vaše pozadí ve Windows. A jak pozná laik dobrý Rx Bourbon? Podle Jima Murraye, známého znalce whisky, se Rx Bourbon vyznačuje následujícími vlastnostmi: Aroma je sladové a hedvábné s příjemnou smetanovou vanilkovou karamelí, až mrkvový koláč s nádechem máty, při zahřátí v rukou je cítit všeobecně dub se stopami pepře. Sladká krémovost převládá.

Jaký je váš oblíbený alkoholický nápoj?
Jsem abstinent, takže žádný.  9 %
Gin.  4.7 %
Whisky.  9.7 %
Pivo.  35.5 %
Víno,  24.5 %
Je mi jedno, co piju, hlavně když se po tom motám.  3.2 %
Rum.  1.7 %
Něco jiného.  11.4 %
odpovědělo 1566 čtenářů
  

Zuzana Fenclová (sue@firma.seznam.cz) - 15.4.1999

Zaujal Vás tento článek? Chcete nám k němu něco sdělit? Neváhejte a sdělte nám svůj názor 


S O U V I S E J Í C Í   O D K A Z Y . . .

Webové sladkosti: Jarní drobnosti - 8.4.1999
Webové sladkosti: Leze na vás jaro? - 1.4.1999
Webové sladkosti: Slovníky trochu jinak - 25.3.1999
Webové sladkosti: On-line slovníky - 18.3.1999
Webové sladkosti: Virtuální hřbitovy - 11.3.1999
Webové sladkosti: nejlepší stránky dne  - 18.2.1999


V A Š E   N Á Z O R Y . . .

Takze hodne slasti v nasi vlasti - Pastrňák Ondřej
Zuzana Fenclová

Sdělte nám svůj názorVytiskněte článek na tiskárněPošlete článek kolegovi emailemDalší články autora
Hodnocení: 5.3 / 10

A K T U Á L N Ě:

3xE v sexu aneb Jak si stvořit ženu

COMICS: Rapující Will Smith...

Webové sladkosti: Humorné SMS zprávy, telefony a restaurace

Proč se v Bangladéši potápí tolik lodí?

Opilý slepec řídil auto!

O camprlíkovi a buchtičce

Freddie Mercury - mytologický posel bohů

Svět rodinných financí: Dluhopisy

Magie a náboženství Lemurie a Atlantidy

Nezávislý ekolog opět o Temelínu

Když výsledek ovlivní uklízečka

I N T E R N E T:

Webové sladkosti: Humorné SMS zprávy, telefony a restaurace

Padla vláda Telecomu?

Napster blokuje další své uživatele

Stáhněte si: Něco pro hvězdáře

Je reálné vydělat si surfováním?

Pronikáme do hlubin HTML XV.

 







 

- nahoru - Copyright (c) 1998-1999 Seznam - Ivo Lukačovič, uvedení autoři článků a dodavatelé
obsahu, všechna práva vyhrazena